14 februari 2020

Ervaringen uitwisselen met '5 Moments of Need' & Performance Support vakgenoten

Op vrijdag 14 februari, de dag van de liefde, organiseerde Marcel de Leeuwe en Wilma Baltes van Workflow Learning, uiteraard met veel liefde voor het vak, een meetup met als thema "Uitwisseling '5 moments of need' & Performance Support expertise onder vakgenoten". Wij van Digital Chefs waren gevraagd om een presentatie te geven over één van de door ons ontwikkelde Performance Support Apps.

De meetup was zo ingestoken dat een ieder aanwezig zijn/haar ervaring met Performance Support kon delen. Een greep uit de presentaties:

Jeff Kortenbosch (Learning & Performance Solution Designer bij IKEA) vertelde hoe hij tijdens zijn dienstbetrekking bij AKZO Nobel een implementatie van een nieuw MSoffice pakket aanpakte zonder uitgebreide (online) trainingen. En hoe hij recentelijk met behulp van een slimme app de medewerkers van IKEA steekproefgewijs het voorraadbeheer laat controleren en via deze digitale oplossing Performance Support biedt.

Ronald Plantinga (Manager Learning & Development bij Royal FrieslandCampina) presenteerde hoe FrieslandCampina Performance Support aanvliegt. Hoe zij de kennis vanuit de hoofden van Senior Oporators vastleggen/opslaan en in eerste instantie niet alle 5 'Moments of Need' faciliteren maar beginnen met 'Solve'. Om de medewerkers digitaal te ondersteunen gaan zij de traditionele formulieren vervangen door een slimme app.

Onze Remco van den Hout (Creative Director bij Digital Chefs) presenteerde de case van KLM Cargo's Performance Support App Mr. Beam. En hoe je met behulp van de simpelste digitale tools, de deuren naar (digitaal) leren-op-de-werkplek open zet.

De Performance Support Apps van Digital Chefs waren ruim vertegenwoordigd in de presentaties van de andere deelnemers. Zo presenteerde Cherida Louz en Bart de Graaff van OK Learning hun Scan & Learn app. Die OK assistenten (en medisch specialisten) helpt om met de nieuwste apparatuur om kunnen gaan en tegelijkertijd stapsgewijs moeilijke procedures kunnen uitvoeren.
Gevolgd door Wilma Baltes en Marcel de Leeuwe die de door ons ontwikkelde KLM Anytime for You app presenteerde. De Performance Support App die KLM gebruikt in de World Business Class ter ondersteuning van een nieuwe on-demand maaltijdservice.

Wij kijken terug op een zeer leerzame meetup met vele nieuwe inzichten. Opnieuw kwamen wij tot de conclusie: Begin met een stukje digitale transformatie en biedt via deze tool de medewerkers toegang tot digitale leermiddelen in de 'Moment of Need'.


Ontdek onze Performance Supporting AppsZekeringstraat 17-A
1014 BM Amsterdam
+31 20 261 60 48
[email protected]
Cases
Aanpak
Nieuws
Vacatures
Contact

© Digital Chefs