KLM Royal Dutch Airlines

Mr. Beam: 3D rekenhulp bij palletopbouw

Resultaat

Niet alleen bij KLM Cargo, maar wereldwijd, wordt van opbouw-medewerkers verwacht rekening te houden met een aantal zaken die noodzakelijk zijn bij het opbouwen van vracht. Denk hierbij aan het correct verdelen van het gewicht op een pallet, het goed vastzetten van de vracht (dat alles bij het opstijgen en landen op zijn plaats blijft) of het ophogen van vracht (om in de ronde laadruimte van een vliegtuig te passen). De handboeken waarin deze informatie staat, zijn vaak niet direct binnen handbereik of beschikbaar. Daarnaast zijn het complexe rekenensommen die per vliegtuigmerk én type verschillen.

Digital Chefs ontwikkelde in samenwerking met KLM Cargo de gebruiksvriendelijke app Mr. Beam. Door slechts een paar vrachtgegevens in te voeren kan de opbouw-medewerker direct inzien hoe de vracht opgebouwd moet worden, inclusief een 3D model van de opbouwwijze.

KLM Cargo stelt de Mr. Beam app beschikbaar aan alle opbouw-medewerkers ter wereld via de Apple App Store en de Google Play Store.

We hebben Digital Chefs gevraagd mee te denken hoe we kennis en informatie naar de werkvloer brengen. Waarom specifiek Digital Chefs? Zij zijn zeer goed in zich verplaatsen in de klant en kunnen perfect sparren op inhoud, kwaliteit en gebruiksgemak. Ze helpen en sturen je, op een leuke manier, bij om je doel te bereiken. Goed is voor hen niet goed genoeg. Ze begrijpen dat vliegveiligheid en klantvriendelijkheid bij ons voorop staat. Dat maakt ze een goede partner voor mij en KLM Cargo. Alles wat ze bereiden smaakt naar meer!

- Gert Mijnders, Manager Compliance Knowledge Center, KLM Cargo

Onze aanpak

Van Excel sheet naar Excel sheet

Wie denkt dat het opbouwen van luchtvaartvracht een eitje is, zit er goed naast. Per vliegtuigmerk én vliegtuigtype zijn er allerlei uitzonderingen waarmee je rekening moet houden. Onze ontwikkelaars zijn dagen lang bezig geweest om te onderzoeken hoe wij de, door de vliegtuigproducenten aangeboden, complexe rekenhulpen (meestal Excel-sheets met een overkill aan macro's) konden vertalen naar één gebruiksvriendelijke interface voor de opbouw-medewerker.

Door onze oplossing uitvoerig te testen met een groep ervaren opbouw-medewerkers van KLM Cargo, zijn wij er in geslaagd om in maximaal 4 stappen de juiste opbouwwijze te berekenen en in 3D te visualiseren.

Vrachtgegevens

In de Mr. Beam app begin je met het invoeren van de vrachtgegevens, bestaande uit: het vliegtuigtype, de palletsoort, de dimensies en gewicht van het vrachtstuk en de grootte van het contactoppervlakte. De keuzes worden visueel ondersteund door een realtime geanimeerde 3D tekening.

De opbouwwijze

Als resultaat ziet de opbouw-medewerker het aantal balken (beams) die gebruikt worden om het gewicht te verdelen, het aantal + lokatie van de spanbanden (straps) om de vracht te bevestigen en hoeveel de vracht moet worden opgehoogd om in de laadruimte van het vliegtuig te passen.
© Digital Chefs  | 
Privacyverklaring  | 
Algemene voorwaarden