27 december 2023

Blog #52: 'Aan tafel!' wrapped 2023

Het is tweede kerstdag 2023. Zojuist de Kerstloop (10 km) in Amstelveen gelopen en een overheerlijke kerstlunch achter de kiezen. Met foute kersthits op de achtergrond, schrijf ik mijn laatste blogje. Het einde van mijn experiment: een jaar lang wekelijks bloggen over ons dynamische werkgebied, Learning & Development.

Het idee ontstond vorig jaar, gedreven door het besef dat zaken doen draait om persoonlijke relaties, niet alleen om bedrijfsnamen. Ik wilde het gezicht achter Digital Chefs onthullen, laten zien wat ons drijft en waarom grote organisaties graag met ons samenwerken. Met 52 blogs, inclusief deze, heb ik geprobeerd een blik in onze keuken te bieden door mijn persoonlijke ervaringen te verweven met relevante HR- en L&D-thema's.

Een hoogtepunt was de Develhub Awards, waar we de L&D Impact Award in ontvangst namen. Tijdens de after party verraste ik enkele vakgenoten door te vertellen dat ik naast het schrijven van de blogs ook de illustraties verzorgde. Tekenen was al van kinds af aan mijn passie, wat me zelfs leidde tot een studie aan het Grafische Lyceum Rotterdam. De overstap naar digitale media verminderde het 'tekenen met de hand', maar dit jaar gaf me de kans om deze oude liefde te herontdekken en elke blog te verrijken met een passende tekening.


The proof is in the pudding: Time-laps van de tekening bij mijn vorige blog.

We zijn aan het einde van het jaar en dat betekent… lijstjes! Als echte Digital Chefs hebben we natuurlijk de statistieken van mijn blogs verzameld en geanalyseerd. Een klein overzichtje:

 • 52 blogs en tekeningen
 • 474 trouwe abonnees
 • 69.076 keer zijn de blogs gelezen

De meest gelezen blog van dit jaar was "#02 Het mandje van Tichelaar" met maar liefst 13.503 views. Aan de andere kant van het spectrum stond "#40 AVG: Better safe than sorry" met 487 views, wat suggereert dat privacy misschien niet jullie grootste zorg is? 🤔

Hier zijn de top 10 meest gelezen blogs:

 1. #02 Het mandje van Tichelaar
 2. #01 Ontvoerd in een sloppenwijk in Mumbai
 3. #22 Van karaokebar tot congreszaal: Mijn terugblik op ATD 2023 in San Diego!🇺🇸
 4. #04 Hoe gebruiksvriendelijk zijn jullie leeroplossingen?
 5. #03 Vraag jij bij twijfel om bewijs?/li>
 6. #28 Handtekening van de maker: Easter eggs in leeroplossingen
 7. #17 Wat internationale leerprofessionals kunnen leren van ons kaaskoppen
 8. #21 Gered uit een gekaapt vliegtuig
 9. #06 Is klant-/gastvriendelijkheid te trainen?
 10. #45 L&D + AI: Stap niet opnieuw in dezelfde valkuil 🕳️

Dit jaar van bloggen was een reis van zelfontdekking en creatieve expressie, waarbij ik hoop dat ik jullie zowel heb vermaakt als geïnformeerd over de fascinerende wereld van Learning & Development.

Ik wil mijn trouwe abonnees enorm bedanken voor jullie steun! 🙏 Sommige blogs waren een uitdaging om de maandagochtenddeadline van 11:00 uur te halen, terwijl andere blogs moeiteloos op het digitale papier vloeiden. Jullie enthousiaste reacties, zowel via e-mail als onder de LinkedIn-posts, waren mijn motivatie om door te gaan. Nu sluit ik dit hoofdstuk af, kijk ik tevreden terug en met veel plezier vooruit. Er staan een paar mooie samenwerkingen op de agenda en mag weer nieuwe collega's in het nieuwe jaar verwelkomen!

This is it, bedankt en wellicht tot een andere gelegenheid! 🎤 *mic drop*


Remco van den Hout
Eigenaar / Managing Director Digital Chefs


📬 Wekelijks mijn (sterke) verhalen, tips en verrassende inzichten over Learning & Development in je mail?


Abonneer je op "Aan tafel!"Zekeringstraat 17-A
1014 BM Amsterdam
+31 20 261 60 48
[email protected]
Cases
Aanpak
Nieuws
Vacatures
Contact

© Digital Chefs