18 augustus 2022

Digitale toegankelijkheid: Bionic Reading

Digitale toegankelijkheid is bij het ontwerpen van onze digitale leeroplossingen enorm belangrijk. Daarom houden wij nieuwe technieken en methodes rond dit onderwerp scherp in de gaten. Zo viel ons ‘oog’ op de methode van Bionic Reading en vertellen je er graag meer over.

Lezen, we doen het de hele dag door. Toch ervaart 10% van de mensen moeite met lezen en het goed begrijpen van tekst. De methode van ‘Bionic Reading’ helpt om het lezen gemakkelijker te maken (óók wanneer je hier geen moeite mee hebt).

Hoe werkt het?
Door ‘Bionic Reading’ toe te passen, worden de eerste 2/3/4 letters van het woord gemarkeerd (afhankelijk van het woord). Onze ogen lezen alleen de gemarkeerde letters, maar onze hersenen begrijpen het hele woord.

Deze techniek maakt het lezen gemakkelijker en sneller, waardoor leerstof beter begrepen en vervolgens opgeslagen wordt.

Probeer het zelf:


De leesmodus van Bionic Reading kan individueel worden aangepast aan de behoeften van alle lezers. Wil je hier zelf mee aan de slag? Installeer de Chrome Browser-extensie via bionize.app.

Meer informatie over Bionic Reading vind je op de officiële website: bionic-reading.com


Hoe toegankelijk zijn jullie leeroplossingen?

© Digital Chefs  | 
Privacyverklaring  | 
Algemene voorwaarden