KLM Royal Dutch Airlines

KLM Talent Scan: Ontdek en gebruik je talent

Resultaat

Met behulp van de KLM Talent Scan gaat het personeel van KLM op zoek naar hun verborgen persoonlijke talenten.

De doorgroeimogelijkheden zijn voor het personeel van KLM de afgelopen tijd beperkter geworden. Om het personeel gemotiveerd te houden, zocht KLM een oplossing om haar medewerkers te enthousiasmeren in hun huidige functie.

Samen met het team van KLM Inflight Training & Development bedacht en ontwikkelde Digital Chefs de KLM Talent Scan.

Ontwikkel een web-applicatie waar het KLM personeel op speelse wijze hun persoonlijke talent ontdekt.


Al meer dan

7.200 gebruikers

Onze aanpak

Web-app

De KLM Talent Scan is gebaseerd op de eerder door Digital Chefs ontwikkelde app Route 53 (waarvoor leerbedrijf Kessels & Smit de achterliggende methode ontwikkelde). Waar Route 53 specifiek voor het cabinepersoneel bedoeld was, is er nu gekozen voor een web-app omdat hij door alle medewerkers van KLM gedaan kan worden. Het is niet duidelijk welke devices zij gebruiken en een web-app is daardoor veel toegankelijker.

Gamification

Met een combinatie van 'gamification', inspirerende verrassingen, gebruiksvriendelijk design en verrassende uitkomsten wordt de KLM-medewerker op een unieke wijze geïnformeerd over wat zijn of haar persoonlijke talenten zijn.

Er worden diverse situaties gepresenteerd en de medewerker geeft aan in hoeverre zij zich hierin herkennen. Daar komen uiteindelijk verschillende voorgedefinieerde talenten uit die besproken worden met een trainer van KLM.

Opvolging

Bij een vervolgtraining of een-op-een gesprek met de trainer worden de medewerkers geïnspireerd: hoe kunnen zij hun persoonlijke talenten in de praktijk toepassen?

Tegelijkertijd heeft de trainer toegang tot de resultaten en kan deze eenvoudig aanpassen, vergelijken met andere medewerkers/teams en hierbij notities maken.
© Digital Chefs  | 
Privacyverklaring  | 
Responsible Disclosure  | 
Algemene voorwaarden