KLM Royal Dutch Airlines

Veilig & Vlot Compliancy app

Resultaat

Voor KLM is het van essentieel belang dat het grondpersoneel veilig handelt als het aankomt op risicovolle procedures. Naast dat de medewerkers bewust moeten zijn van de veiligheid op de werkvloer, wordt evengoed verwacht dat men het tempo erin houdt. Om het KLM personeel te attenderen op zowel de veiligheid als het werktempo heeft digital learning bureau Bright Alley de bewustwordingscampagne Veilig & Vlot bedacht.

Als onderdeel van deze campagne ontwikkelde Digital Chefs de Veilig & Vlot Compliancy app voor het grondpersoneel.

Update: Op 18 november 2020 wonnen we GOUD met dit project bij de prestigieuze internationale Learning Technologies Awards. Een waardering om ontzettend trots op te zijn!


Lees het nieuwsbericht

Digital Chefs is een professionele club die me heeft verrast op het design, de techniek en projectmanagement. Er wordt snel en efficiënt gewerkt met als resultaat een app waar onze wensen in zijn vertaald en mooi aansluit bij de diverse doelgroepen binnen KLM Ground Services.

- Jolanda Engelen, Learning & Talent Manager Ground Services, KLM Royal Dutch Airlines


723

compliant medewerkers binnen 2 weken na livegang.
Doel

Onze aanpak

Bright Alley kwam bij ons met de vraag of wij de welbekende 'Tinder'-navigatie (het swipen naar links of naar rechts om antwoord te geven) konden inzetten voor de Veilig & Vlot app. Het doel was om snel en eenvoudig dilemma's te beantwoorden en direct de impact van het antwoord te zien in een scorebalk. Onze UX designers gingen aan de slag met het onderzoeken van deze 'Tinder'-navigatie en kwamen zo, na het maken van een aantal prototypes en het doen van User Tests, tot de huidige interface van de app.

Voor het contentbeheer ontwikkelde wij voor de Veilig & Vlot app een gebruiksvriendelijk CMS. Naast het beheren van de content worden de antwoorden op de dilemma's als statistieken weergegeven. Zo kunnen de contentmanagers van KLM & Bright Alley in één oogopslag zien welke dilemma's aandacht nodig hebben en hier direct op anticiperen.

Challenge

De app bestaat uit honderden dilemma's (doelgroep­specifieke kaarten, opbouwend in moeilijkheids­graad). De gebruiker kan de dilemma's beantwoorden door de kaart naar links of rechts te swipen of op de antwoord knoppen te drukken. Nadat een dilemma is beantwoord wordt de bijbehorende score getoond op de balans. Met behulp van twee scores wordt bijgehouden hoe Veilig en hoe Vlot je handelt in de dagelijkse praktijk. Elke kaart heeft zowel invloed op de individuele Veilig- als Vlot-score. "Als je op deze manier handelt, hoeveel vlotter ben je dan? En hoeveel veiliger?" Al deze impactscores zijn zorgvuldig bepaald met KLM Risk Analisten en de verschillende doelgroepen.

Escape

Weet je het antwoord op een dilemma even niet? Dan kun je gebruik maken van een Escape. Na het beantwoorden van 25 dilemma's verdien je één Escape, met een max. van drie escapes. De gebruiker kan een Escape inzetten door de kaart omhoog te swipen of op de middelste 'Escape' knop te drukken.

Mind Your Step

Tijdens het beantwoorden van de dilemma's wordt de challenge soms onderbroken door zogenaamde 'Mind Your Steps'. Deze 'Mind Your Steps' bestaan uit wist-je-datjes, extra informatie, procedures en invloed van handelingen op jouw directe én indirecte collega’s.
© Digital Chefs  | 
Privacyverklaring  | 
Responsible Disclosure  | 
Algemene voorwaarden