Jumbo Supermarkten

Dilemma Scoring: Continuous Compliance

Resultaat

Voor Jumbo Supermarkten is het verplicht dat alle medewerkers van de distributiecentra zich houden aan de International Featured Standards. Het IFS is een wereldwijd werkstandaard voor productkwaliteit en veiligheid. Het is belangrijk dat elke distributiemedewerker de IFS regels kent en zich hieraan houdt.

Voor Jumbo Academy bedachten en ontwikkelden wij Jumbo - IFS Dilemma Scoring. In deze leeroplossing doorloopt de medewerker, doormiddel van Swiping (ook wel bekend van de Tinder app), uiteenlopende stellingen. Ook wordt de Ebbinghaus vergeetcurve toegepast. Door het toepassen van de vergeetcurve (de vergeten content blijven herhalen), wordt het IFS beleid beter onthouden, dan wanneer je deze in één keer leert.

Samen met Digital Chefs hebben wij een geweldige tool ontwikkeld. Een tool waarin dilemma scoring zorgt voor kortere, snellere, makkelijkere en leukere trainingen. Een tool waarin de Forgetting Curve ons de mogelijkheid geeft om een continue leercultuur te creëren. Voor ons dé manier om wet- en regelgeving onder de aandacht te brengen bij onze collega's.

- Carola Drijver, Online Leren Specialist Jumbo Academy, Jumbo Supermarkten


Learned information slips out of our memories over time - unless we take action to keep it there.

- H. Ebbinghaus, German Psychologist, 1850-1909

Onze aanpak

Continuous Compliance

Na het ontwikkelen van eerdere succesvolle leeroplossingen voor Jumbo Academy vroegen ze ons een oplossing te bedenken voor de medewerkers in de verschillende distributiecentra. De medewerkers dienen zich te houden aan de International Featured Standards en worden geacht de IFS regels jaarlijks te herhalen door middel van het maken van een e-learning.

Dit jaarlijkse 'moet-je' kon volgens Jumbo Academy en het team van Digital Chefs wel wat leuker. Ons team ging aan de slag met deze aanvraag en zo kwamen we tot een vernieuwde versie van onze award-winnende KLM Veilig & Vlot leeroplossing. Met deze nieuwe leeroplossing ontvangt de medewerker uiteenlopende dilemma's met betrekking tot het IFS beleid. Deze 'dilemma-kaarten' kunnen beantwoord worden door naar links (fout) of naar rechts (goed) te swipen. Wordt er een fout antwoord gegeven, dan wordt de vraag op een later moment opnieuw gevraagd. Heeft de medewerker 80% van de vragen juist beantwoord, dan is de medewerker opnieuw bekwaam en is de leeroplossing behaald.

Binnen deze leeroplossing wordt de 'vergeetcurve' van de Ebbinghaus toegepast. In de vergeetcurve is aangetoond dat wanneer je leert zonder te herhalen, de kennis na verloop van tijd wegzakt. Zo vergeet men 40% van wat men leert al na de eerste 20 minuten. Door het toepassen van gespreide herhaling op de juiste momenten (spaced repetition), onthoud de medewerker de informatie beter dan wanneer je alles in één keer leert.

Voor het beheer van de content ontwikkelden wij voor de Dilemma Scoring leeroplossing een gebruiksvriendelijk CMS.

Dilemma Kaarten

Aan de werkplek en functie van een medewerker zijn uitdagende en relevante dilemma's toegevoegd. Een dilemma-kaart kan een korte stelling betreffen, maar ook een afbeelding of foto van een situatie.

Continuous Compliance

De kennis van de medewerker neemt naar verloop van tijd af. De vergeetcurve zorgt er voor dat de vergeten kennis opnieuw getoetst wordt. Zodra de kennis op het gewenste niveau is, is de medewerker weer voor 1 jaar compliant.

Feedback

Wanneer er twee keer een fout antwoord is gegeven wordt het swipen onderbroken door feedback. De medewerker wordt zo bewust van de fout en krijgt de nodige informatie om de volgende keer tot het juiste antwoord te komen.
© Digital Chefs  | 
Privacyverklaring  | 
Algemene voorwaarden