24 juli 2023

Learning Hackathon bij Jumbo Supermarkten

Robert, onze gewaardeerde opdrachtgever en manager van Jumbo Academy, neemt plaats achter de computer van mijn collega Stefan. “Lach, om het spel te starten”, staat er op het scherm. Robert zet zijn beste glimlach op en het spel start.

Met regelmaat organiseren wij met onze collega's een zogenaamde 'hackathon'. Voor ons is de invulling van een hackathon: een werkdag, waar ons hele team samenkomt om intensief aan een 'idee' te werken. Meestal is er een specifiek thema of doel, zoals het oplossen van een bepaald probleem, of iets creëren wat gewoon erg leuk is. Met als resultaat: een uniek concept, werkend prototype en een indrukwekkend design.

Bij eerdere hackathons hebben de volgende unieke (werkende) concepten in 1 dag uit de grond gestampt:

 

Murder Game (iOS app)

Een spannend moordspel op de werkvloer. Elke collega krijgt via de Murder Game app een missie, bestaande uit: 1. een slachtoffer, 2. een locatie en 3. een moordwapen. Het doel van het spel is om alle drie de onderdelen samen te krijgen om je collega te 'vermoorden', zonder dat andere collega's dit door hebben. Dit leidt tot hilarische situaties en je kan niemand vertrouwen. Zodra iemand 'vermoord is', ontvang je de missie van de andere collega en mag de 'vermoorde' collega als 'geest' je helpen bij je missie. De collega met de meeste 'moorden' op zijn naam wint.

 

Hackathon Battle: Thema Verkeersveiligheid

Bij een andere hackathon hadden we ons team opgedeeld in twee groepjes die de strijd met elkaar aan gingen. Het thema van de hackathon was 'Verkeersveiligheid'. Aan het einde van de dag werden de ideeën gepitched aan een onafhankelijke jury en een team als winnaar aangewezen. De concepten die de teams hadden bedacht waren:

Team 1. SensorBelt

Dit team bedacht en ontwikkelde een broekriem die naderende 'geluidloze' elektrische auto's detecteert en dan begint te trillen.

Team 2. AHEAD (winnaar)

Gebaseerd op de publiek toegankelijke historische (big)data van alle verkeersongelukken in Nederland ontwikkelde dit team een add-on op navigatiesoftware om automobilisten vooraf te attenderen op het naderen van een onveilige locatie. Bijvoorbeeld: bij het naderen van een kruispunt waar veel fietsers slachtoffer zijn van een ongeluk, wordt de automobilist hier vooraf op geattendeerd. Ook rekening houdend met de weersomstandigheden en huidige snelheid van het voertuig.

De ideeën en concepten gaan, zoals je leest, alle kanten op, maar wat zijn ze leuk om te bedenken en te ontwikkelen!

 

Hackathon bij Jumbo Supermarkten

Twee weken geleden waren wij uitgenodigd door Robert Dollevoet en zijn collega's van de Jumbo Academy om onze hackathon bij hen op het hoofdkantoor in Veghel te organiseren.

Van Jumbo Academy kregen wij de volgende uitdagingen mee:

📌 Richt je op de Jumbo garanties 'Service met een glimlach' & 'Niet tevreden geld terug'.

📌 De oplossing moet leiden tot gedragsverandering.

Aan het einde van de dag presenteerde wij hen het volgende concept:

Jump for Joy

Een Serious Platformer Game waarin de glimlach van de supermarktmedewerker het stuur in handen neemt! Speel, spring en leer aan de hand van interacties met klanten, terwijl een geavanceerde lachdetectie hun stralende glimlach in realtime analyseert met onze 'Smile o'meter'!

🏃‍♂️ Jump for Joy - een Serious Platformer Game waarin de speler door de winkel loopt, springt en interacties aangaat met klanten.

😃 Glimlach om te starten - De snelheid waarmee de speler door de game loopt wordt bepaald door de glimlach van de speler. Die realtime wordt geanalyseerd door lachdetectie.

📏 De Smile o'meter - Deze geniale gadget geeft spelers inzicht in de 'kracht' van hun glimlach en moedigt ze aan om het beste te geven! Check deze video van onze Smile o'meter:

💬 Text to Speech - Minder lezen, meer luisteren. De medewerker leert goed naar de klant te luisteren door de interacties te beluisteren.

🤖 MiseGPT - Genereert eindeloos uitdagende nieuwe content.

Push Scenario's - De mogelijkheid om automatisch en regelmatig nieuwe scenario's naar medewerkers te sturen.

Kortom een resultaat om van te glimlachen 😁 Lijkt het je interessant om ook samen met onze Chefs een hackathon te organiseren binnen jouw organisatie? Neem contact op voor de mogelijkheden!


Remco van den Hout
Eigenaar / Managing Director Digital Chefs


📬 Wekelijks mijn (sterke) verhalen, tips en verrassende inzichten over Learning & Development in je mail?


Abonneer je op "Aan tafel!"Zekeringstraat 17-A
1014 BM Amsterdam
+31 20 261 60 48
[email protected]
Cases
Aanpak
Nieuws
Vacatures
Contact

© Digital Chefs