Presento

Papierloos vergaderen

Resultaat

De COVID-19-pandemie heeft als gevolg dat de jaarlijkse verplichte Algemene ledenvergadering van verenigingen niet meer fysiek plaats kunnen vinden. Daar moet een oplossing voor komen dacht Remco Molleman, bedenker en mede-eigenaar van Presento.

Samen met Digital Chefs werkte Molleman de ideeën en plannen uit tot een gebruiksvriendelijke web-app & platform om Algemene ledenvergaderingen digitaal én papierloos te organiseren.

Met Presento geloven wij de ledenvergadering van een vereniging aantrekkelijker en kwalitatief beter te maken. Samen met Digital Chefs zijn we aan de slag gegaan om een eerste versie te ontwikkelen welke voldoet aan de wensen en verwachtingen van de verenigingsleden. Het team van Digital Chefs wist moeiteloos onze klantwens te doorgronden en te koppelen aan de wensen van de eindgebruiker. De eerste versie is succesvol gebleken en gaan we samen met Digital Chefs verder uitwerken.

- Remco Molleman, Eigenaar/Oprichter Presento

Onze aanpak

Voor dit project maakte wij gebruik van de 'Lean Startup' methode. Samen met Presento brachten wij de doelgroepen en gewenste functionaliteiten in kaart doormiddel van 'User Stories'. We kwamen uit op twee verschillende gebruikers van het platform:

  1. Organisatoren (de persoon of organisatie dat de vergadering organiseert);
  2. Deelnemers (leden van de verenigingen).

Om de functionaliteit van beide doelgroepen vorm te geven maakte wij wireframes (digitale schetsen). Met behulp van deze wireframes konden wij samen met Presento de functionaliteit valideren alsmede de gebruiksvriendelijkheid van het product.

Omdat Presento net opgericht is en nog geen visuele identiteit had, hebben wij naast het vormgeven van het platform en de web-app ook de algehele look-and-feel (huisstijl, bestaande uit het logo, keuze van lettertypes en kleuren) ontworpen.

Onze developers gingen vervolgens aan de slag met de vertaling van het ontwerp naar het gebruiksvriendelijke platform en web-app. Na uitvoerig testen tijdens echte vergaderingen staat er een schitterende eerste versie van Presento!

Plaatsonafhankelijk vergaderen

Niet alleen tijdens de COVID-19 pandemie, maar ook daarbuiten is het voor leden niet altijd mogelijk om bij de vergadering aanwezig te zijn. Met behulp van de Presento Web-app kunnen ze nu digitaal deelnemen, 'realtime' stemmen, besluiten zien, vragen stellen en het verloop van de vergadering volgen.

Digitale volmacht

Als een lid niet digitaal aanwezig kan zijn bij de vergadering, kunnen ze twee weken van te voren al een digitale volmacht afgeven door stemmen uit te brengen op de te nemen besluiten. Mochten er vragen zijn over een onderwerp, dan biedt de web-app een chat-functie om te chatten met de organisator.

Een vergadering organiseren is nog nooit zo eenvoudig geweest

Ook als organisator van de vergaderingen ga je je verbazen over het gebruiksersmak van Presento. Een kleine opsomming van de uitgebreide functionaliteit: Importeer leden en hun stemrecht(en), maak templates aan voor vergaderingen, chat met de leden, realtime inzicht in het quorum, automatisch aanmaken en versturen van (uitgebreide) notulen. Maar bovenal: Papierloos!
© Digital Chefs  | 
Privacyverklaring  | 
Algemene voorwaarden