Leeruniek

Learning analytics voor basisonderwijs

Resultaat

Altijd een up-to-date overzicht in de voortgang van de school, groep en leerling samen met inzichten die er echt toe doen? Met behulp van Leeruniek heeft iedereen, van leerkracht tot directeur, altijd inzicht in de (leer)ontwikkeling van het kind, de groep en de school als geheel.

Maar hoe presenteer je nu al die complexe data in één begrijpelijk systeem? Een uitdaging waarvoor Leeruniek graag extra expertise wilde inschakelen. Daarom is Digital Chefs, met veel enthousiasme voor het product, de samenwerking aangegaan.

Het was heel fijn samenwerken met het team van Digital Chefs. Je merkte meteen dat ze niet alleen verstand van design, maar ook van technische implementeerbaarheid in huis hebben. Mooi hoe zij zelf nog extra gebruikersfeedback verzamelde via onderwijsexperts uit eigen omgeving.

– Jelte de Jongh, Founder Leeruniek

Onze aanpak

Een goede voorbereiding is het halve werk

Tijdens wekelijkse sessies hebben wij met de specialisten van Leeruniek, bestaande uit data-analisten, leerkrachten en orthopedagogen, het product in detail geanalyseerd. Zo vormden wij beetje bij beetje een beeld van de verwachtingen en werkwijze van de onderwijzers (eindgebruikers). De conclusies van deze sessies werkten wij uit tot digitale schetsen (wireframes), die na feedback van het Leeruniekteam en de partnerscholen werden verfijnd om zo alle complexe data op begrijpelijke wijze in het dashboard te presenteren.

Deze wireframes vormen het fundament voor de vormgeving, de User Interface. Waarbij wij aan de slag gingen met het onderzoeken van de juiste kleurcombinaties, begrijpelijke iconen en prettig leesbare lettertypes om zo tot de gewenste uitstraling te komen.

Het resultaat: Digital Chefs heeft voor Leeruniek een frisse, moderne maar bovenal gebruiksvriendelijke interface ontworpen waar onderwijzers op begrijpelijke wijze inzicht krijgen in de (leer)ontwikkeling van het kind, de groep en de school.

Leeruniek's visie

Basisvaardigheden zoals taal, spelling en rekenen hebben een enorme invloed op de ontwikkeling van een kind. Ondanks de grote inspanning van basisscholen verlaat toch één op de acht kinderen de basisschool met een achterstand van twee jaar of meer. Om hier meer inzicht in te geven hebben ze dit systeem ontwikkeld. Leeruniek signaleert, begrijpt en accommodeert de unieke leerbehoeftes van de kinderen.
© Digital Chefs  | 
Privacyverklaring  | 
Algemene voorwaarden