Sanoma Bookshelf

Al je schoolspullen in één app

DE UITDAGING

Ontwerp een moderne en gebruiksvriendelijke versie van de bestaande Sanoma Bookshelf app.

De Bookshelf app van Sanoma Learning was een bestaande app, Digital Chefs is gevraagd om een nieuw en beter design te maken. Met de iOS/Android tablet app kunnen leerlingen digitaal de tekst en werkboeken van de verschillende uitgeverijen van Sanoma Learning lezen. Hierdoor hoeven zij een aantal boeken niet meer mee te nemen naar school en blijft de rugzak een stuk lichter.

Het belangrijkste doel hierbij was het digitaal beschikbaar maken van de analoge content op tablets en deze te kunnen verrijken met notities, bookmarks, illustraties etc. Het maakt het leren niet alleen makkelijker, maar ook een stukje leuker. De app zal overdag op school gebruikt worden, waardoor docenten ook inzicht hebben in wat er tijdens de les gebeurt.

Bij het ontwerp is gekozen voor een moderne versie van de klassieke boekenplank en hebben we gebruik gemaakt van duidelijke iconen zodat het gebruik van de app vanzelfsprekend en makkelijk wordt.

De app is ontwikkeld door Young Digital Planet (YDP), een educatief technisch dochterbedrijf van Sanoma Learning. De educatieve uitgeverijen die vallen onder Sanoma Learning kunnen bij YDP de Bookshelf app afnemen, zelf een nieuw uiterlijk geven en dit zelf in de markt zetten.

Onze taken:

  • User Interface (UI) Design