Sanoma 360 Learning

Laat je zware rugtas thuis

DE UITDAGING

Ontwerp een gebruiksvriendelijke User Interface geschikt voor basis- en middelbare school leerlingen.

“Sanoma’s programmeurs vroegen of wij de 243 pagina’s tellende documentatie wilde signeren”

– Remco van den Hout, Creative Director

De zware rugzakken kunnen eindelijk de deur uit! Leerlingen hebben geen last meer van hun rug omdat ze zware boeken mee moeten nemen. Het enige wat ze meenemen naar school is hun iPad. Hoe dat kan? Omdat ze daar de 360Learning App op hebben staan. Zij hebben hiermee alles wat er voor school nodig is in één app binnen handbereik: agenda inzien, huiswerk maken, tekst- en werkboeken downloaden en chatten met leraren en mede-leerlingen.

De leerling begint altijd op het Dashboard van de app. Op dit dashboard ziet de leerling zijn werk- en tekstboeken en de meest recente huiswerkopdrachten en chats. Vanaf dit dashboard navigeert de leerling eenvoudig naar de verschillende onderdelen van de app, waaronder zijn/haar agenda, maar ook naar bladzijde 50 van het geschiedenis tekstboek. Deze app vervangt de zware rugzak inclusief inhoud.

Gebruiksvriendelijk
De app is zeer interactief en werkt gemakkelijk. De werk/tekstboeken zijn vereikt met extra content zoals: foto’s, links, audio en video. Daarnaast kunnen de leerlingen in de boeken aantekeningen maken, tekenen, schrijven, meten (met een liniaal) en bookmarks toevoegen.

Hoe is dit in z’n werk gegaan?
Op basis van de briefing van Sanoma Learning zijn we begonnen met het schetsen van wireframes. Deze wireframes werden vertaald naar een drietal ontwerpen waaruit de klant een keuze maakte. Dit ontwerp werkten wij in detail uit en vervaardigden Mock-ups (een interactief prototype) om het ontwerp en de functionaliteit van de app te presenteren aan de klant.
De complete functionaliteit hebben wij samengevat in een 243 pagina’s dik Interaction Design Document (IxD). De ontwikkelaars van Sanoma Learning ontwikkelden de app op basis van ons ontwerp en IxD.

Onze taken:

  • Logo/app icon Design
  • User Interface (UI) Design
  • User Experience (UX) Design