Rotie B.V.

Een vette app

“Het persoonlijke contact en het meedenken van Digital Chefs ervaren wij als zeer prettig. VET bedankt!”

– Martijn Hemelaar, Marketing & Communication Rotie B.V.

Het bel-menu doorlopen of steeds hetzelfde formulier op de website invullen is verleden tijd. Met behulp van de Rotie app kunnen klanten van de vetverwerker eenvoudig een afspraak aanvragen om de vetput te legen of frituurvet op te laten halen.

Rotie is gespecialiseerd in het legen van vetputten en het inzamelen, verwerken en recyclen van oud frituurvet en organisch bedrijfsafval tot biogas en tweede generatie biodiesel. Een modern, verantwoord en duurzaam proces. Alleen was het proces om voor klanten een ophaal-afspraak te maken was niet meer van deze tijd.

Samen met Rotie hebben we het proces om een afspraak te maken tegen het licht gehouden. Met als doel het neerzetten van de meest gebruiksvriendelijke manier om in zo min mogelijk stappen een afspraak te maken. Een mobiele app is hiervoor de perfecte oplossing.

Om een uitermate gebruiksvriendelijke app te ontwikkelen is het goed testen met ‘echte’ eind-gebruikers cruciaal. Voor deze test-fase hebben wij met reclamebureau Lefhebbers een eenvoudige test-versie van de app ontwikkeld. Rotie heeft een aantal personeelsleden en klanten gevraagd om de app uitvoerend te testen. Op basis van deze feedback hebben wij de definitieve app ontworpen.

In slechts twee stappen is een aanvraag voor de afspraak gemaakt. Naast de app hebben we een administratiesysteem neergezet. Nu is het voor Rotie heel eenvoudig om een afspraak te bevestigen en de klanten gedurende het hele proces over hun afspraak te informeren via geautomatiseerde push-notificaties en mail.

Met de door Digital Chefs ontwikkelde app en administratiesysteem, beschikt Rotie nu over een innovatieve en geoptimaliseerde workflow voor het verwerken van afspraken.

“Een app ontwikkelen waarmee al onze 30.000 klanten in Nederland, Duitsland en België zelf een afspraak in kunnen plannen, klinkt als een complex verhaal. Het team van Digital Chefs heeft ons geholpen dit complexe verhaal te vertalen in een mooi vormgegeven en bovenal functionele app. Wij zijn meer dan tevreden over onze samenwerking en het uiteindelijke resultaat. Het persoonlijke contact en het meedenken van Digital Chefs ervaren wij als zeer prettig. VET bedankt!”

– Martijn Hemelaar, Marketing & Communication Rotie B.V.

Onze taken:

  • Advies en strategie
  • User Interface (UI) Design
  • User Experience (UX) Design
  • Back-end development
  • App development