KLM Talent Scan

Ontdek en gebruik je talent

DE UITDAGING

Ontwikkel een web-applicatie waar het KLM personeel op speelse wijze hun persoonlijke talent ontdekt.

“INMIDDELS HEBBEN AL MEER DAN 3.800 MEDEWERKERS DE KLM TALENT SCAN GEDAAN!”

Met behulp van de KLM Talent Scan gaat het personeel van KLM op zoek naar hun verborgen persoonlijke talenten.

De doorgroeimogelijkheden zijn voor het personeel van KLM de afgelopen tijd beperkter geworden. Om het personeel gemotiveerd te houden, zocht KLM een oplossing om haar medewerkers te enthousiasmeren in hun huidige functie.

Samen met het team van KLM Inflight Training & Development bedacht en ontwikkelde Digital Chefs de KLM Talent Scan, een online web-app speciaal voor de medewerkers van KLM. De app is gebaseerd op de eerder door Digital Chefs ontwikkelde app Route 53, die alleen voor het cabinepersoneel bedoeld is. Er is gekozen voor een web-app omdat het hier om alle KLM medewerkers gaat; het is niet duidelijk welke devices zij gebruiken en een web-app is daardoor veel toegankelijker.

Met een combinatie van ‘gamification’, inspirerende verrassingen, gebruiksvriendelijk design en verrassende uitkomsten wordt de KLM-medewerker op een unieke wijze geïnformeerd over wat zijn of haar persoonlijke talenten zijn.

Er worden diverse situaties gepresenteerd en de medewerker geeft aan in hoeverre zij zich hierin herkennen. Daar komen uiteindelijk verschillende voorgedefinieerde talenten uit die besproken worden met een trainer van KLM.

Bij een vervolgtraining of een-op-een gesprek met de trainer worden de medewerkers geïnspireerd: hoe kunnen zij hun persoonlijke talenten in de praktijk toepassen?
Tegelijkertijd heeft de trainer toegang tot de resultaten en kan deze eenvoudig aanpassen, vergelijken met andere medewerkers/teams en hierbij notities maken.

Inmiddels hebben al meer dan 3.800 medewerkers de KLM Talent Scan gedaan en zetten zij hun ontdekte talenten in op de werkvloer. Zowel op de grond als in de lucht!

Onze taken:

  • Advies en strategie
  • Concept
  • User Interface (UI) Design
  • User Experience (UX) Design
  • Development