KLM IPP4U magazine

Een digitale glossy over ‘Leiderschap’

DE UITDAGING

Ontwikkel een glossy iPad magazine dat inspireert, enthousiasmeert en offline te lezen is.

“DIGITAL CHEFS USP’S: CREATIEF, FLEXIBEL, KLANTGERICHT, ENERGIEK MAAR BOVENAL INNOVATIEF.”

– Arjen IJpelaar, KLM Inflight & Services

De afdeling KLM Inflight Training & Development benaderde Digital Chefs met de vraag om een digitaal magazine te maken voor pursers, wat zij als inspiratie konden gebruiken voor een training. Het moest eruit zien als de LINDA, maar voelen en lezen als een vakblad. De productie lag hierbij volledig in onze handen.

Er werd een indeling van het magazine gemaakt en een redactie op touw gezet. Als je normaal alleen maar met vormgeving & techniek bezig bent, is dit wel eens een leuke afwisseling! De functionaliteit werd bepaald naar aanleiding van wireframes en we gingen aan de slag met de techniek achter de app. Na het ontvangen van de redactionele content zijn we aan de slag gegaan met de vormgeving per artikel. Deze werden gecheckt, in de app geplaatst en verrijkt met interactiviteit. Uitkomst: een glossy & chique, interactief, inspirerend en persoonlijk iPad magazine.

Persoonlijk in het opzicht dat men kon inloggen met een eigen e-mailadres en wachtwoord en op basis daarvan werd het magazine volledig gepersonaliseerd per functie. Er is gekozen voor een iPad app, alle senior pursers, pursers en assistant pursers zijn hiervan voorzien. Omdat dit tijdschrift zowel op de grond als in de lucht gelezen moet worden, is het magazine ook offline te gebruiken.

Het doel van deze app is om op een leuke, persoonlijke en vrijblijvende manier de senior pursers, pursers en assistant pursers van KLM te inspireren over ‘leiderschap’. ‘Leiderschap’ is het thema van de aansluitende training, georganiseerd door KLM Inflight Training & Development. In het magazine staan leuke weetjes en inspirerende artikelen over KLM maar ook over het thema ‘leiderschap’ in branches buiten de luchtvaart.

Onze taken:

  • Advies en strategie
  • Projectmanagement
  • Concept
  • User Interface (UI) Design
  • User Experience (UX) Design
  • Development