KLM Inflight Services Moodle theme

Een gebruiksvriendelijke theme voor LMS Moodle

DE UITDAGING

Ontwikkel en ontwerp een gebruiksvriendelijke theme voor het Learning Management System Moodle.

KLM biedt haar cabin crew verschillende trainingen aan en de basis hiervan ligt bij het Learning Management System (LMS) Moodle. Digital Chefs heeft daar een custom skin voor ontworpen zodat de trainees op een gebruiksvriendelijke manier trainingen kunnen volgen. De strategie hierbij is dat er is gezorgd voor een duidelijke workflow om het personeel door de trainingen te leiden.

Met Moodle is heel veel mogelijk, zo veel dat dit de gebruikers kan afschrikken. Voor dit project hebben we uitgebreid de flow (customer journey) van de gebruikers geanalyseerd, alle overbodige functionaliteiten achterwege gelaten en zijn we ons gaan focussen op hetgeen wat er echt toe doet: de trainingen.

Het design is gebaseerd op een grid bestaande uit afbeeldingen die de verschillende onderdelen van de trainingen vertegenwoordigen. Zo weet de trainee precies waar elk onderdeel te vinden is. Voor de bouw van de skin hebben wij diverse technieken gebruikt om de gebruikerservaring zo veel als mogelijk te optimaliseren, en hier is een custom Moodle theme uit ontstaan die qua kleur en stijl per artikel door KLM zelf aan te passen is.

Onze taken:

  • Advies en strategie
  • User Interface (UI) Design
  • User Experience (UX) Design
  • Development