KLM Business Campus Moodle theme

Een gebruiksvriendelijke theme voor LMS Moodle

“De communicatie vanuit Digital Chefs verloopt helder en gestructureerd.”

Edwin Bleumink, Innovation Manager Learning Technology

KLM is niet alleen een vliegtuigmaatschappij, zij trainen ook eigen medewerkers en medewerkers van andere bedrijven en instellingen, dit op de de wijze waarop KLM haar eigen medewerkers traint. Denk hierbij aan partner vliegmaatschappijen, reisagenten of call centers. De KLM Business Campus (KBC) is een van de manieren om de trainees kennis bij te brengen. De basis hiervan ligt bij het Learning Management System (LMS) Moodle en daar heeft Digital Chefs een custom skin voor ontworpen. Het belangrijkste? Maak het gebruiksvriendelijk!

Met Moodle is heel veel mogelijk, zo veel dat dit de gebruikers kan afschrikken. Voor dit project hebben we uitgebreid de flow (customer journey) van de gebruikers geanalyseerd, alle overbodige functionaliteiten achterwege gelaten en zijn we ons gaan focussen op hetgeen wat er echt toe doet: de trainingen. Het doel: de klanten van KBC een gebruiksvriendelijk en mooi ontworpen design bieden wat hen enthousiasmeert om de trainingen van KBC te volgen.

Voor de bouw van de skin hebben wij diverse technieken gebruikt om de gebruikerservaring zo veel als mogelijk te optimaliseren, en aansluitend op de huisstijl van KLM is er een fris en vernieuwend design neergezet. Hierdoor zien de gebruikers enkel de trainingen en de onderdelen hiervan en is het heel duidelijk hoe het LMS werkt.

Onze taken:

  • Advies en strategie
  • User Interface (UI) Design
  • User Experience (UX) Design
  • Development