De Energiebespaarders

If you can stand the heat, join our kitchen!

“Door de hechte manier van samenwerken en af en toe een biertje met elkaar te drinken, voelde het echt alsof we 1 team waren.”

– Jeffry Broek & Mark Zaal, Founders De Energiebespaarders

Voor veel tech-startups is het vinden van developers een flinke uitdaging. Zo ook voor onze klant De Energiebespaarders. Maar dankzij onze unieke aanpak en samenwerking is deze uitdaging hen bespaard gebleven.

Ook benieuwd wat zonnepanelen, spouwmuurisolatie of bijvoorbeeld HR+ glas bespaart op jouw energierekening? Maar geen zin om een leverancier langs te laten komen voor een inventarisatie van je complete woning?
Blijf lekker op de bank hangen. Want startup De Energiebespaarders heeft via de ‘Bespaarcheck’ dit proces volledig automatisch en onafhankelijk in kaart gebracht. De consument krijgt na het invoeren van zijn postcode en huisnummer direct inzicht in zijn huidige situatie en de vele energiebesparende maatregelen.

Een schitterend concept, waarvan de deadline voor de MVP (minimum viable product) al vast stond. Dit was de eerste uitdaging die we succesvol hebben afgerond. Binnen een maand stond de MVP live waardoor De Energiebespaarders met het pilot-traject kon beginnen.

Unieke samenwerking: Chef in opleiding
De Energiebespaarders werkt via de welbekende Lean Startup Methode. Fase 2 bestond dan ook uit het pivotten van de MVP, het re-designen van de look-and-feel en het ontwikkelen van een app-versie van de Bespaarcheck. Een fase die een startup bij voorkeur uitvoert met een eigen team. Het samenstellen van een eigen team is een belangrijk onderdeel voor de groei van het bedrijf. Het grootste probleem is echter: het vinden van getalenteerde mensen, met name ervaren designers en developers.

Aan de andere kant is er een grote groep talentvolle schoolverlaters die het geweldig vinden om voor een startup te mogen werken. Het opdoen van zowel werk- als ondernemingservaring spreekt hen enorm aan.

Daarin zagen wij mogelijkheden voor een unieke samenwerking waarbij wij Jeroen, een schoolverlater en junior developer, selecteerde voor De Energiebespaarders. Tijdens het uitvoeren van fase 2 is hij fulltime in het development team van Digital Chefs opgenomen en door onze senior developers getraind. Zo raakte hij bekend met de techniek achter de MVP en iOS app.

“Als je een goed product wilt neerzetten, moet het technisch goed werken. Maar als je wilt dat mensen er blij van worden, moeten ook het design en de gebruikerservaring kloppen. Wanneer je als founders deze skills niet hebt, werkt het ontzettend fijn om dat in één partij als Digital Chefs bij elkaar te hebben. Daarnaast zijn de lijntjes tussen ons en Digital Chefs altijd heel kort. Dit zorgde ervoor dat we snel konden schakelen. Door deze hechte manier van samenwerken en af en toe een biertje met elkaar te drinken, voelde het echt alsof we 1 team waren.”

– Jeffry Broek & Mark Zaal, Founders De Energiebespaarders

Deze samenwerking is een groot succes gebleken. Jeroen werkt nu zelfstandig voor De Energiebespaarders met kennis van het complete systeem.

Binnenkort wordt fase 2 door De Energiebespaarders uitgerold.

Onze taken:

  • Advies en strategie
  • Training & opleiding
  • User Interface (UI) Design
  • User Experience (UX) Design
  • Development