Charly Cares

Nooit meer oppas-stress

“De werkwijze gedurende het project was zeer professioneel, waarbij de combinatie van kennis, ervaring en vakkundigheid duidelijk merkbaar was.”

– Charlotte van der Straten, Founder Charly Cares

Een betrouwbare oppas is essentieel binnen ieder druk gezin. Startup Charly Cares speelt in op de behoeften van drukke stadsouders en doorbreekt met een innovatieve aanpak de traditionele oppasmarkt. Vanaf nu kunnen ouders via het door Digital Chefs ontworpen en ontwikkelde platform een gescreende en beoordeelde oppas boeken.

Gezinnen van nu bestaan uit tweeverdieners, ondernemers en alleenstaande vaders of moeders. Waar dit voorheen werd geregeld met opa’s, oma’s of buurmeisjes, kunnen ouders daar niet meer altijd op terugvallen. Dan komt de welbekende ‘oppas-stress’ om de hoek kijken.

Charly Cares speelt daar op in door zorgvuldig gescreende ‘Oppas Angels’ aan te bieden via het innovatieve online platform. Via de app creëert de ouder een online oppas pool en kan tot drie uur van tevoren boeken.

Schaalbaarheid
Charly Cares is eind 2015 opgericht. Ze zijn, zoals vele startups beginnen, gestart met het neerzetten van een MVP (minimum viable product). Een goede aanpak om snel het platform in de markt te zetten, beginnende in Amsterdam.

En met succes. Al snel raakte de drukke stadsouders bekend met de innovatieve dienstverlening van Charly Cares. Waardoor het ‘luxe probleem’ ontstond dat de eerste versie van het platform het succes niet meer kon bijbenen. Iets waarbij onze kennis en ervaring Charly Cares perfect kon ondersteunen.

In nauwe samenwerking met de oprichters hebben wij de verwachte groei van Charly Cares vertaald naar een schaalbaar plan van aanpak. Afgelopen maanden hebben wij met ons team hard gewerkt om het nieuwe en schaalbare platform te realiseren.

Inmiddels is de dienstverlening van Charly Cares uitgerold naar meerdere grote steden in Nederland en staan nog meer steden op de planning.

Gebruiksvriendelijk
Naast de keuze in een duurzame techniek is de gebruikerservaring het allerbelangrijkste. Dagelijks werken velen ouders, ‘Oppas Angels’ en de medewerkers van Charly Cares met het platform en de app. Een begrijpelijke gebruikers-interface dat direct de ‘oppas-stress’ wegneemt is noodzakelijk.

Op basis van gesprekken met ouders, ‘Oppas Angels’ en medewerkers hebben we alle user stories vertaald naar een hedendaags en gebruiksvriendelijk design voor zowel desktop als mobiel.

Probeer het zelf
Ervaar zelf het gebruiksvriendelijke platform en het gemak van het boeken van een Oppas Angel bij jouw in de buurt.

Namens Charly Cares mogen wij nieuwe families 50% korting geven op de eerste 3 maanden van het membership. Gebruik hiervoor de kortingscode: DIGITALCHEFS

Charly Cares heeft Digital Chefs een complexe en grote opdracht meegegeven binnen een kort tijdsbestek. De werkwijze gedurende het project was zeer professioneel, waarbij de combinatie van kennis, ervaring en vakkundigheid duidelijk merkbaar was. Ze hebben keihard gewerkt om alles op tijd af te krijgen, hun commitment valt dan ook zeer te prijzen. De nieuwe toekomstplannen liggen al weer op de tekentafel, dus wij zullen de komende maanden onze samenwerking nog meer intensiveren.

– Charlotte van der Straten, Founder Charly Cares

Onze taken:

  • Advies & strategie
  • User Interface (UI) Design
  • User Experience (UX) Design
  • Front-end development (AngularJS, jQuery, HTML, CSS)
  • App development
  • Back-end development (Laravel 5, Heroku, MySQL, UnitTests)